2010. március 28., vasárnap

Hogyan őrizhetünk meg egy vízcseppet a kiszáradástól?

- Hogyan őrizhetünk meg egy vízcseppet a kiszáradástól?
- Úgy, hogy a tengerbe ejtjük.

A Szamszára című filmben, egy mani kövön volt ez a bölcsesség. Azóta nem tudok szabadulni a képtől. Egyből sikerült párhuzamot találnom és saját életemre értelmeznem. Sajnos az utóbbi években nem tudom magamat máshogy látni, mint egy kiszáradó félben lévő vízcseppet. Itt van hát az ideje, hogy a tengerbe vegyüljek.
És mi is lehetne alkalmasabb tenger, mint India, a „népek tengere”? Vagy még inkább óceánja. Kérdés, hogy egy magamfajta édesvízi csepp hogyan tud majd elkeveredni a sós tengervízzel. Nem lesz egyszerű.

Ez a blog Indiával kapcsolatos kálváriámat hivatott leírni. Legyen az az eljövendő utazásom, vagy csak néhány gondolat, melyek esetleg eszembe jutnak a mindennapok során.
Persze nem lenne teljes a kép, ha magáról a vízcseppről nem ejtenénk szót. Úgyhogy esetleg más témák is felbukkanhatnak: zenével, filmekkel, irodalommal kapcsolatos bejegyzések is íródnak majd, még akkor is, ha ezek sehogyan nem kapcsolódnak magához a tengerhez. Ezek inkább a vízcseppet definiálják. Ennyit a költői képekről.

1 megjegyzés:

  1. Végre valaki,aki látta rajtam kívül a Szamszára-t:) megvan az eredeti zenei cd-je, mert nekem is nagyon tetszett a film és a zenéje is egyaránt:)

    VálaszTörlés